House gillar inte förändringar — igen

Senaste House-avsnittet var briljant på många sätt. Smaka bara på grundpremissen: House är på bra humör. Han är tillmötesgående, frågar Wilsom om lov innan han snor hans mat och verkar över huvud taget inte alls som han brukar.

Avsnittet slutar hur som helst med att tjurskallen House vägrar den positiva förändringen som just skett, eftersom han misstänker att det skulle göra honom till en sämre läkare. Och det med den motivering som seriens manusförfattare ständigt faller tillbaka på: House avskyr alla sorts varianter av förändring, oavsett om den är till hans fördel eller inte. Särskilt om det nu skulle ha den otrevliga bieffekten att göra honom ett uns mindre olycklig.

Nu är det ju fullt tänkbart att jag är för tidigt ute med den här kritiken och att det här spåret kommer utvecklas i senare avsnitt. Men hade det inte varit intressantare att låta honom fortsätta med sin nya medicinering för att i fortsättningen ordentligt utröna huruvida det hade gjort honom till en sämre läkare eller inte?

Jag vet inte riktigt, men för mig kändes det i vilket fall som att manusförfattarna föll för en väl simplistisk lösning här. Man är bortskämd med att få mer än så från House, att serien ständigt försöker driva den psykologiska handlingen framåt. Nu kändes det mest bara meh, whatever. Det här har vi sett förut, ungefär.

Men man får väl se — jag kanske har fel.

Man kan ju alltid hoppas.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s