It may be silent, but I hear bombs fall

Under rådande omständigheter, med pågående finanskris som får den stora depressionen att framstå som en solskenssemester på Maldiverna — med 1984-aktig statlig övervakning via FRA, privata företag som får polisära befogenheter tack vare IPRED, kineser som genomför omänskligt koordinerade OS-framträdanden, och en termometer som står på en temperatur så låg att man börjar undra om det var förhastat att avfärda Day After Tommorow som hyperbolisk fiktion, så behöver man knappast ha foliehatt på sig för att fantisera ihop en minst sagt dyster framtidvision för vårt lilla avlånga land.

Vad passar då bättre, för att lätta upp stämningen en smula, än en liten elektronisk sång framförd av Sveriges egen isprinsessa: Stina Nordenstam. Parliment Square är titlen på låten som är från det becksvarta, men ändå rätt så hoppfulla, albumet  The World Is Saved (2004).

Och hur mycket jag än gillar originalet så är den här remixen, av i stort sett alltid briljanta The Knife, nästan ännu bättre (eller åtminstone mer post-apokalyptisk, men det är ju samma sak).

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s