King Curtis och Withnail & I

Fredag den 13:e augusti 1971, mitt under högsommarvärmen, var Curtis Ousley på väg hem med en luftkonditioneringsenhet. Dessvärre stod två knarkare i vägen för honom. Curtis bad dem att flytta på sig. Då högg den ena av männen Curtis i hjärtat med en kniv.

I inledningen av den brittiska kultfilmen Withnail & I (som utspelar sig 1969, två år innan Curtis blev knivhuggen) ackompanjeras det misärbetonade anslaget av King Curtis vemodigt vackra saxofonversion av sextiotalsklassikern A Whiter Shade of Pale.

Och om vi hoppar till slutet av Withnail & I så kommer huvudpersonerna med samma namn hem till London efter att ha varit på landet en sväng. Väl hemma i lägenheten upptäckter de att under tiden har deras lokale knarklangare klättrat upp för en stupränna och brutit sig in i deras lägenhet.

Knarklangaren heter Danny och sitter i deras vardagsrum och börjar göra något som han kallar för en Camberwell Carrot. ”Vad ska du med de där till?” frågar Withnail angående Dannys samling rullpapper. Danny svarar: ”Jointen jag håller på och rullar kräver en yrkesman och kan använda uppemot tolv papper.” ”Det är omöjligt att göra en joint med tolv papper”, säger I. ”Det är omöjligt att göra en Camberwell Carrot med mindre än tolv papper”, svarar Danny.

”The största årtiondet i mänsklighetens historia börjar lida mot sitt slut”, säger Danny lite senare. ”Många kommer bli flyktingar.”

Något som stackars Curtis Ousley alltför väl fick erfara. Efter att han blivit knivhuggen skyndades han i ambulans mot akuten. Han dog samtidigt som han kom fram till sjukhuset.

Annonser

4 responses to “King Curtis och Withnail & I

  1. Pingback: King Curtis - A Whiter Shade Of Pale « Dangerous Days

  2. Pingback: Uppdatering « Dangerous Days

  3. Pingback: Uppdatering « Spyboda

  4. Pingback: King Curtis – A Whiter Shade Of Pale « Spyboda

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s